Algemene Voorwaarden

Ingevolge de Franse wetgeving, is alleen de Franse tekst van mijn Algemene voorwaarden rechtsgeldig. Wat volgt is een vertaling.

Art 1 – Toepassing

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf als huurder van één of meer gastenkamers (chambres d’hôtes) in Villa des Abeilles, 1272 Route de Charbonnat, 71320 Cuzy (Frankrijk), tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekend door mij, de eigenaar.

Art 2 – Verblijfsduur

Het verblijf in de chambres d’hôtes kan alleen om toeristische redenen, met een beperkte en onderling overeengekomen verblijfsduur. De gast kan in geen enkel geval één of ander recht inroepen om zijn verblijf te verlengen.

Art 3 – Reservering en aanbetaling

De reservering is pas geldig wanneer de gast de aanbetaling heeft overgemaakt en door de eigenaar is ontvangen; deze aanbetaling bedraagt 25% van het totaal verschuldigde bedrag. De prijzen voor de chambres d’hôtes zijn inclusief ontbijt.

Art 4 – Betaling

Het resterende bedrag dient uiterlijk vier weken vóór aankomst van de gast op mijn bankrekening te zijn bijgeschreven. Is de aankomstdatum binnen vier weken vanaf het moment van reserveren, dan dient het hele verschuldigde bedrag te worden betaald. Eventuele maaltijden en consumpties worden op de dag van vertrek afgerekend.

Art 5 – Annulering door de gast

Elke annulering moet schriftelijk worden aangekondigd. De volgende kosten worden in rekening gebracht:

  1. bij annulering tot vier weken vóór het begin van het verblijf: de aanbetaling van 25% wordt terugbetaald;
  2. bij annulering tussen vier en twee weken vóór het begin van het verblijf: het totaal verschuldigde (en reeds betaalde) bedrag wordt terugbetaald, minus de aanbetaling van 25%;
  3. bij annulering tussen twee weken en één week vóór het begin van het verblijf: 50% van het totaal verschuldigde (en inmiddels betaalde) wordt terugbetaald;
  4. bij annulering minder dan één week vóór het begin van het verblijf: het volledige bedrag wordt in rekening gebracht, er wordt dus niets terugbetaald;
  5. indien de gast na aankomst besluit het verblijf te verkorten, wordt alsnog de volledige geboekte verblijfsduur in rekening gebracht. Ook in dit geval wordt er niets terugbetaald.

Het is aan de eigenaar om, ten gunste van de gast, van de hierboven gestelde regels af te wijken.

Art 6 – Annulering door de eigenaar

In geval de eigenaar zich verplicht ziet het verblijf te annuleren, wordt de gast onmiddellijk schriftelijk op de hoogte gebracht. De gast ontvangt eerder gestorte bedragen per direct terug.

Art 7 – Aankomst

De gast is welkom tussen 15.30 en 19.00 uur. Het is voor de eigenaar wenselijk dat de gast van tevoren laat weten hoe laat hij ongeveer denkt aan te komen. In geval van een late aankomst (na 19.00 uur), dient de gast de eigenaar hiervan op de hoogte te brengen. Indien het een verblijf van één nacht betreft, en de gast niet voor 19.00 uur is gearriveerd, wordt de overeenkomst als niet-gesloten beschouwd. De eigenaar kan dan beschikken over de kamer ten behoeve van een andere gast. De betaling wordt in dit geval niet teruggestort.

Parkeren kunt u aan de zijkant van de villa, op de daarvoor bestemde plekken aan de zijkant van het pad. S.v.p. niet op het gras parkeren. Bij aankomst en vertrek kunt u uw auto tijdelijk vlakbij de entree parkeren.

Art 8 – Vertrek

Op de dag van vertrek dient de gast zijn kamer om uiterlijk 10.30 uur te verlaten. Eventueel kunt u, in overleg met de eigenaar, uw bagage tijdelijk (voor een paar uur), elders in de villa opslaan.

Art 9 – Verblijfsbelasting

De verblijfsbelasting (taxe de séjour) is een lokale belasting, die door de gast aan de eigenaar moet worden voldaan. Dit bedrag is inbegrepen bij de overnachtingsprijs. De eigenaar betaalt de verblijfsbelasting aan de belastingontvanger.

Art 10 – Gebruik van de villa en de gastenruimtes

De gast wordt geacht de villa, inclusief alle ruimtes en installaties, het sanitair en het meubilair uitsluitend te gebruiken waarvoor ze bestemd zijn. De gast verplicht zich de kamers in goede staat te verlaten. Plastic, papier en glas s.v.p. beneden in de hal op de daarvoor bestemde plek achter laten.

De meditatieruimte beneden is door iedereen vrij te gebruiken, om te mediteren of te bidden. Deze ruimte is niet bedoeld voor andere activiteiten.

De aangewezen privéruimtes mogen niet worden betreden door de gasten van de chambres d’hôtes.

Tussen 22.30 en 07.30 uur wordt u verzocht in en rondom de villa zoveel mogelijk de stilte in acht te nemen.

Art 11 – Capaciteit

De overeenkomst wordt altijd afgesloten voor een bepaald aantal personen. Indien het aantal gasten hoger is dan overeengekomen en er geen andere gastenkamers meer beschikbaar zijn, kan de eigenaar de bijkomende gasten de toegang weigeren. Deze weigering kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of een annulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar.

Art 12 – Huisdieren

Huisdieren worden uitsluitend in overleg met de eigenaar (voorafgaand aan het verblijf) toegelaten op de kamers, in het gebouw en op het terrein van de chambres d’hôtes. Huisdieren slapen niet op bed. De weigering van huisdieren kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of een annulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar.

Art 13 – Rookverbod

In Villa des Abeilles, inclusief de gastenkamers, en in de tuin mag niet worden gerookt. In overleg met de eigenaar mag op het terras voor het huis worden gerookt, op voorwaarde dat dit andere gasten niet stoort.

Art 14 – Aansprakelijkheid

Chambres d’hôtes Villa des Abeilles aanvaart geen aansprakelijkheid voor enige vorm van verlies, diefstal, ongeluk, schade of letsel, berokkend aan (of door andere) huurders, op welke manier dan ook ontstaan.